Over Ons

Energieprojecten.com werd in 2001 opgericht door Klaas de Jong om kennis te verspreiden over de ontwikkelingen op het gebied van energietechnologie. De eerste jaren werden verschillende projecten met workshops verzorgd voor de overheidsprogramma’s  Energiebesparing door innovatie, Duurzame energie en Transportbesparing.

In 2003 richtte Energieprojecten.com samen met EnergyMatters (destijds Cogen Projects) de projectgroep Biomassa & WKK op. Deze groep verzorgt seminars, workshops en studiereizen rond de combinatie van warmtekrachtkoppeling met gebruik van biomassa en groen gas.

In 2008 nam Energieprojecten.com het initiatief tot oprichting van de Stichting Warmtenetwerk. Voor deze organisatie zijn meerdere seminars en studiereizen georganiseerd en wordt de redactie van de nieuwsbrief en het vier keer per jaar verschijnende tijdschrift Warmtenetwerk Magazine verzorgd.

Oprichter Klaas de Jong is bovendien auteur van artikelen in verschillende vakbladen en van het boek Warmte in de Nederlanden. Daarnaast is hij eigenaar van uitgeverij Toetssteen Boeken.

 Energieprojecten.com levert de volgende diensten:

  • organiseren van seminars en workshops;
  • schrijven van artikelen in vakbladen;
  • verzorgen van lezingen;
  • organiseren van excursies en studiereizen;
  • ontwerpen en drukken van folders en magazines.