Evenementorganisatie

Bio-energie in de voedingsindustrie: de praktijk

,

Praktijkvoorbeelden van biobrandstoffen voor gecombineerde opwekking van stroom en warmte in de voedingsindustrie. Op het programma staat ook een excursie naar het Agri- & Foodcluster Nieuw Prinsenland.

Jaarbijeenkomst Warmtenetwerk

Brabanthallen, Den Bosch

Tijdens de Jaarbijeenkomst maakt stichting Warmtenetwerk de plannen voor het komende jaar bekend en geeft een terugblik op de lessen uit het huidige jaar. De Jaarbijeenkomst heeft plaats tijdens de vakbeurs Energie 2014.

Studiereis: innovatie in Zweden

Stockholm en Uppsala, Zweden

De studiereis van Warmtenetwerk richt zich dit jaar op innovatie bij warmte en koude in de metropool Stockholm. Het is voor ons onvoorstelbaar maar Stockholm en omgeving met twee miljoen inwoners is aardgasvrij. Zowel in Stockholm als in Uppsala wordt meer dan 90 procent van de warmtebehoefte gedekt door warmtenetten. Beide steden hebben ook imposante koudenetten.

4de generatie: warmtenetten van de toekomst

Eneco World, Rotterdam

De 4de generatie warmtenetten is in aantocht. Deze netten maken gebruik van meerdere (duurzame) warmtebronnen en werken bij lage temperatuur. Dat maakt ze uitermate geschikt voor moderne woonwijken met goed geïsoleerde huizen, maar vereist wel geavanceerde ontwerpen met kleine leidingen. Naast technische ontwikkelingen komen ook klantgerichte acties in deze workshop aan bod.

Innovatie bij Warmtepompen

Delft

Seminar over grote warmtepompen voor hoge temperatuur met verkiezing hottest heat pump en excursie naar centrale van Warmtebedrijf Eneco Delft.

Beheer van warmtenetwerken

Apeldoorn

Het energieakkoord maakt de prestatie van een warmtenet belangrijker. Hoe is dit te verbeteren? Dat hoort u tijdens deze workshop van Kiwa, F&B en Warmtenetwerk.

Workshopmiddag Warmtewet

Zakencentrum BCN, Amsterdam Arena, Amsterdam

Warmtenetwerk houdt een middag over de Warmtewet in samenwerking met de Autoriteit Consumenten & Markten, die namens Economische Zaken de Warmtewet uitvoert. Tijdens de middag worden onder meer vragen behandeld van deelnemers. Deze kunt u reeds inzenden via de opmerkingen van onderstaand inschrijfformulier. De workshop heeft plaats in het zakencentrum (BCN) van de Amsterdam Arena.

Biowkk en Power to Heat

Rotterdam

De Projectgroep Biomassa & WKK houdt op 2 oktober in Rotterdam een bijeenkomst over de ontwikkelingen op de elektriciteitsmarkt, waar wind en zon sterke invloed op de prijs krijgt. Decentrale opwekkers zullen na moeten denken over hoe ze daarmee om kunnen gaan. Voor flexibele inzet van biowkk kunnen de schommelingen van de energieprijzen en de behoefte aan snel regelvermogen een kans zijn.

Jaarbijeenkomst Warmtenetwerk

Brabanthallen, Den Bosch

Van 24 t/m 26 september is de energievakbeurs Energie 2013 in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. De stichting Warmtenetwerk houdt haar Jaarbijeenkomst traditiegetrouw tijdens deze beurs in het naastgelegen congrescentrum. U kunt op deze dag 's ochtends de vakbeurs bezoeken en een middag inclusief lunch en borrel warmtenetten.

Studiereis naar Parijs

Parijs, Frankrijk

De stad van de liefde heeft een warm hart voor koude- en warmtenetten. Niet alleen is Parijs de Europese koploper op het gebied van geothermieprojecten, het heeft ook het grootste koudenet van Europa en een warmtenet dat groot genoeg is om alle woningen in Amsterdam van warmte te voorzien. In juni organiseert Stichting Warmtenetwerk een studiereis met excursies naar de Franse hoofdstad.

Workshops, lezingen en studiereizen

Een uitgebreid netwerk in de energiewereld zorgt ervoor dat Energieprojecten.com al tientallen workshops, lezingen, excursies en studiereizen heeft georganiseerd sinds 2001. Daarmee heeft het bedrijf onderwerpen als biogas voor gebruik in warmtekracht, absorptiekoeling, gasexpansie en warmtenetwerken onder de aandacht gebracht. Onder meer over gasexpansie - waarbij energie is terug te winnen uit de expansie van (aard)gas bij verdeelstations - zijn zelfs Kamervragen gesteld.

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een evenement of studiereis of zoekt u iemand voor een lezing over duurzame energietechnologie, neem dan contact op met Klaas de Jong.