Artikelen

Regelmatig publiceert Energieprojecten.com artikelen over energietechniek en duurzame energie in vaktijdschriften, waaronder EnergieGids, EnergiePlus, Technisch Weekblad, RCC Warmte en koude, Utilities en Verwarming & Ventilatie. Daarbij maken we gebruik van jarenlange ervaring op het gebied van energietechniek en een uitgebreid netwerk in de energiewereld die de kwaliteit van de artikelen waarborgt.

Naast de artikelen voor eerder genoemde tijdschriften, verzorgen wij ook de publicatie van Warmtenetwerk Magazine.

Bent u op zoek naar freelance auteurs op het gebied van energietechniek? Neem dan gerust contact met ons op.

Energy for a vertical city - De Rotterdam

The Rotterdam is one of the highest and biggest buildings in the Netherlands. It is a vertical city with mixed housing, commercial and recreational functions. The building has an innovative connection to the district heating of Eneco in Rotterdam, cooling by river water and a small bio CHP for its own renewable electricity supply.

The article is free for publishing with mentioning source: warmtenetwerk Magazine - Klaas de Jong. Send an email to idee@energieprojecten.com for text and hr image

Times are changing for district heating

Op de omslag van Decentralized Energy 1/2016 is De Rotterdam prominent in beeld. Het hoofdartikel van deze uitgave van PennWell wordt aangekondigd met How renewables are revitalizing district heating en is gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van warmtenetten in Nederland.

Opinie: Aardgasbeleid houdt Nederland te afhankelijk

Nederland gebruikt veel meer aardgas om zijn energie op te wekken dan buurlanden als België en Duitsland. Aangezien de eigen gasvoorraad hard slinkt, maakt dat ons steeds afhankelijker van Russisch gas. We kunnen onze focus daarom beter verleggen naar duurzame alternatieven als groene warmtenetten, net als Zweden.

Groeiende marktvraag naar HT-warmtepompen

Artikel over de nieuw generatie industriële warmtepompen door Klaas de Jong in RCC Koude & luchtbehandeling, juli/augustus 2014.

Warmtenetten zijn middel tegen afhankelijkheid gas

Interview van Bert Vegter met Klaas de Jong in het Vakblad voor de Bloemisterij, nummer 24, 2014.

Column FD: Russisch aardgas

Column uit Het Financieele Dagblad van 7 maart door Klaas de Jong over de roep om onafhankelijkheid van het Russische aardgas.

Warmtenet is toch echt de oplossing

Column uit Het Financieele Dagblad van 5 augustus door Klaas de Jong over de toepassing van warmtenetten in industrie en glastuinbouw. De column is een reactie op een opiniestuk van Paul Kengen in dezelfde krant op 26 juli.

Verslag studiereis Parijs

Verslag van de studiereis van Stichting Warmtenetwerk naar Parijs, een stad met een lange traditie op het gebied van warmte- en koudenetten en Europees koploper bij geothermieprojecten.

Nieuwbouw van Bonfix scoort Very Good

De nieuwbouw van het Europees distributiecentrum in Zwolle van fittingenleverancier Bonfix is zowel bouwkundig als installatietechnisch opmerkelijk. De berekening van de energieprestatie levert een negatief getal op (EPC -0,17) en het gebouw scoort very good bij de certificatie voor BREEAM. Dat laatste betekent dat niet alleen isolatie en bouwmaterialen prima zijn maar ook andere duurzaamheidsaspecten zoals een ruime groenvoorziening, minimaal leidingwatergebruik en een koelmachine zonder synthetisch koudemiddel. Installateurs zijn de gebruikers van de producten van Bonfix. Die worden niet teleurgesteld als ze een kijkje nemen in de techniekruimte, waar glimmende koperen leidingen de aandacht trekken. Fraai installatiewerk, maar ook een innovatief en duurzaam concept. Het is niet alleen een visitekaartje voor Bonfix zelf maar ook voor de installateur Heva te Heerde.

Top 10 lokale samenwerking

Meer duurzaamheid door locale samenwerking! Dat is het thema van de top tien, die ik heb gemaakt. Het gaat in deze top tien niet om individuele investeringen, maar om oplossingen op gebiedsniveau waarbij meerdere partijen samenwerken. Bij mijn rangschikking heb ik gekeken naar daadwerkelijke energiebesparing en duurzaamheid, maar ook naar innovatie en creatieve oplossingen. Het gaat daarbij om wat complexere oplossingen met niet alleen elektriciteit, maar ook warmte. Ten slotte is in de nederlandse energiebalans warmte groter dan stroom en transport samen.

Auteur nodig?

Regelmatig publiceert Energieprojecten.com artikelen in vaktijdschriften. Bent u op zoek naar een freelance schrijver met technische kennis, een ervaren pen en die altijd op tijd levert? Neem dan gerust contact op met Klaas de Jong.